Nauja tapybos ir keramikos paroda!!!


Nauja tapybos ir keramikos paroda!!!

Nauja tapybos ir keramikos paroda!!!

ŠKAC kviečia aplankyti pasvaliečio dailininko Jurio Baliūno tapybos ir Pakiršinio amatų centro keramikos darbų parodas. Foto albumas >>

Keramikos darbų parodoje pristatomi Pakiršinio amatų centro suaugusiųjų grupės keramikos darbai. Dauguma šių darbų dalyvavo Radviliškio krašto ir Šiaulių respublikinėje tautodailės parodoje. Įvairius taikomosios keramikos gaminius kuria moterys, randančios laisvo laiko ir norinčios puoselėti savo pomėgį. Darbais stengiamės perteikti tradicinę, tautodailei būdingą išvaizdą, tačiau nevengiame ir šiuolaikinių bruožų. Tiek tradicinis, tiek šiuolaikinis požiūris persipina keramikos darbuose, kurdamas darnią visumą.

Darbų autoriai:

1. Toma Matulevičienė (vadovė)
2. Audronė Kudžmaitė
3. Lidija Mickuvienė
4. Rima Šyvokienė
5. Lena Baravykienė

Facebook profilis

Juris Baliūnas – tai tik tarmiškai pasvalietiškai kalbantis, senąją baltų religiją propaguojantis dailininkas, legendinės roko grupės „Plentas“ įkūrėjas. Juris Baliūnas vienos tikrosios mūzos taip ir nesurado. Šiuo metu jis moko vaikus groti gitara, dar vis lipa ant scenos su roko grupe ir daug laiko skiria tapybai. Jo laimės receptas paprastas: negyvenk nei praeitimi, nei ateitimi – išmok gyventi šia diena, taip įvaldysi didžiąją išmintį. Jo tapybos darbuose nėra nei piešimo technikos, nei žemiško materialaus pasaulio. Juose yra tai, ką kiekvienas žiūrėdamas ir jausdamas atrasite kažką tokio, kas yra jūsų viduje.


Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content