Šeduvoje Vasario 16-oji paminėta žygiu


Šeduvoje Vasario 16-oji paminėta žygiu

Šeduvoje Vasario 16-oji paminėta žygiu

Šeduvos kultūros ir amatų centras Vasario 16-ąją kvietė paminėti žygiu „Keliaudamas po Šeduvą, pažink Lietuvą“.

Saulėtą antradienio rytą į Šeduvos aikštę rinkosi žygio dalyviai, pasipuošę Lietuvos spalvomis, vėliavėlėmis bei kitais šventiniais akcentais. Nusifotografavę prie fotosienelės, pradėjo pažintinį žygį aplink Šeduvą.

Žygiui „Keliaudamas po Šeduvą, pažink Lietuvą“ buvo sukurtas specialus žemėlapis su šešiolika punktų, kuriuos žygeiviai turėjo aplankyti jiems patogiu laiku. Atvykus į nurodytą vietą buvo paruošti klausimai su trimis pasirenkamaisiais atsakymais. Nuotrauką bei atsakymą į klausimą žygio dalyvis turėjo nusiųsti Šeduvos kultūros ir amatų centrui ir keliauti toliau, kol įveiks nurodytą maršrutą.

Iš anksto buvo paskelbtos net penkios nominacijos, į kurias pretendavo žygio dalyviai. Susumavus gautus atsakymus „žinovų žinovu“ tapo net 5 žygeiviai, į visus 16 klausimų atsakę teisingai: Brunių šeima, Reda Butkienė, Gvida Skromanienė, Rūta Šablevičienė ir Rugilė Šablevičiūtė.

Jauniausia žygio dalyve tapo 7 mėnesių amžiaus Marta Varneckytė. Vyriausios žygio dalyvės – 72-ejų metų šeduvės Elena Bičkauskienė ir Danguolė Daugirdienė.

Gausiausios šeimos, dalyvavusios žygyje, titulą pelnė aktyvioji Nijolės ir Remigijaus Peleckių šeima. Jie žygiavo net septyniese!

Džiugu, kad žygyje dalyvavo ne tik šeduviečiai, bet ir lietuviška atributika pasipuošę svečiai iš Radviliškio. Dovilės Šerpetauskienės šeima pripažinta tautiškiausiais žygio dalyviais.

Visiems nominacijų nugalėtojams įsteigti specialūs prizai, o dalyviams, įvykdžiusiems visas sąlygas, padovanoti Vasario 16-osios progai sukurti Šeduvos kultūros ir amatų centro puodeliai.

       

 


Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content