Rasos šventė Šeduvoje


Rasos šventė

Rasos šventė

Tai metas, kai saulė pasiekia aukščiausią zenito tašką, o gamta yra pačiame žydėjime. Visa, kas gyva žemėje, yra kviečiami įsilieti į šį gyvybės bujojimą, pasisemti jėgų, atsinaujinti ir švęsti Rasos šventę. Ši šventė švenčiama nuo neatmenamų laikų ne tik lietuvių, bet ir aplinkinių tautų ir genčių, kurių šventimo papročiai turi daug bendrų bruožų bei simbolių atėjusių iki mūsų dienų. Baltų tautose ši šventė visais laikais buvo labai svarbi.
⚜️Šeduviai šią datą minėjo birželio 24 dieną miesto parke. Šventę pradėjo Šeduvos kultūros ir amatų centro folkloro ansamblis „Melnyčia“ (vad. Evelina Stalgienė).
💛💚❤️Susirinkusius sveikino LR Seimo narys Antanas Čepononis, Radviliškio rajono savivaldybės meras Vytautas Simelis, administracijos direktorės pavaduotojas Justinas Pranys, tarybos narys Gediminas Lipnevičius, Šeduvos miesto seniūnė Edita Mančiauskė, Šeduvos seniūnaitis Kostas Dočkus. Visi vieningai linkėjo prasmingo laiko drauge, tradicijų tęstinumo bei džiaugėsi, kad kartu minime ne tik Rasų šventę, bet ir Šeduvos miesto gimtadienį. 🎶
🌷🌷🌷Po prasmingų palinkėjimų skambias dainas dovanojo grupė „Daumantų muzikantai“, instrumentinė folkloro grupė „Vydraga“, grupė „Kūjeliai“. Renginį vedė profesionalus Alytaus teatro aktorius Vaidas Praspaliauskas.
🌼Nuotaikingą šventę užbaigė tradicinis vainikėlių plukdymas. 🌼

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content