Ketvirtasis projekto „Iš kartos į kartą“ renginys, skirtas V. Mačernio 100-mečiui.


„Iš kartos į kartą“

„Iš kartos į kartą“

Sidabravo miestelyje liepos 8 d. įvyko ketvirtasis projekto „Iš kartos į kartą“ renginys, skirtas V. Mačernio 100-mečiui. Šeduvos kultūros ir amatų centro darbuotojai ir meno mėgėjai, Šeduvos gimnazijos šokių studijos „Vaivorykštė“ solistė Juta Juškaitė (vad. Astijus Poška) bei Alksniupių vyresniųjų šokių kolektyvas (vad. Diana Maciuvienė) atliko publicistinę-poetinę kompoziciją „Baltoji vizija“. Poeto kūrybinį kelią – laiškus, nuotraukas, leidinius surinko ir eksponavo Šeduvos bibliotekos darbuotojos. Kilnojamoji paroda pavadinta „Vizija – tai mano turtas, svajonė – tai mano dabartis, praeitis ir ateitis“.
🎵Muzikos kūrėjas, atlikėjas, aktorius, bardas Gediminas Storpirštis stebino klausytojus gyvo garso koncertu, kuriame atliko ne tik savo kūrybos, bet ir pagal poeto Vytauto Mačernio tekstus sukurtas dainas. 🎹🎸🎤
📝 Tai buvo paskutinysis projekto ,,Iš kartos į kartą“ renginys, kurio metu profesionalių atlikėjų koncertai suorganizuoti Alksniupiuose, Raudondvaryje, Šeduvoje bei Sidabrave. Žiūrovams, dalyvavusiems visuose keturiuose renginiuose, padovanoti kvietimai į liepos 29 d. vyksiančio tarptautinio profesionalių teatrų festivalio ,,MIZANscena“ spektaklį ,,Lietuviškoji Nora“.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Radviliškio r. savivaldybė.


Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content