ŽOLINĖS JOMARKAS 1931–ieji.


ŽOLINĖS JOMARKAS 1931–ieji.

Šiaulių dramos teatro aktorė, renginio vedėja Nomeda Bėčiūtė Žolinės jomarką pradėjo žodžiais: „Žolinės atlaidais Šeduva garsi šimtmečius. O Žolinės šventė miesto parke rengiama jau du dešimtmečius. Kas nesueis per Žolinę, bus biednas visus metus…“.
Šeduvos miesto seniūnijos seniūnė Edita Mančiauskė kartu su miesto svečiais: Lietuvos Respublikos seimo nariu Antanu Čepononiu, Radviliškio r. savivaldybės administracijos direktore Jolanta Margaitiene pasveikino gausiai susirinkusius šeduvius ir svečius. Tradiciškai, kaip kiekvienais metais, buvo apdovanoti gražiai tvarkomų Šeduvos miesto seniūnijos sodybų šeimininkai.
🐑Jomarkais garsi Šeduva buvo tarpukaryje. Buvo rengiami net 4 jomarkai: Angelo Sargo, Pusiaugavėnios, Švento Jurgio ir Žolinės. Prisimenant 1931 metais jomarkų klestėjimo laikmetį, šių metų Žolinės jomarke buvo įrengti 1931 metų stiliaus bendruomenių ir įstaigų kiemeliai. Padėkos ir dovanos įteiktos Skėmių seniūnijai, Butėnų bendruomenei, Alksniupių kultūros namams, Sidabravo bendruomenei, Šeduvos neįgaliųjų draugijai, UAB „Šeduvos avininkystė“. Padėkota Šeduvos kultūros ir amatų centrui už fotosaloną ir „zabovas“, „Retromobile“ klubui už istorinius automobilius, Elžbietai Karaliūtei ir Ingridai Gladkienei už nuostabias saulėgrąžas, būrėjai Vitalijai Puodžiūnienei.
🎼Vasaros estradoje koncertavo Šeduvos kultūros ir amatų centro liaudiškos muzikos kapela, vadovė Evelina Stalgienė. Svečiai iš Joniškio – kultūros centro romansų grupė „Ašalia“, vadovė Rita Kipšaitė-Balčiūnienė, Karčemų kultūros salės kapela „Karčemėlė“, vadovas Kęstutis Jakštas, Radviliškio kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Seni pažįstami“, vadovas Tomas Kanapinskas, Panevėžio rajono Paįstrio kultūros centro Piniavos moterų vokalinis ansamblis „Svaja“, vadovė Silvija Tamoliūnienė, Evelinos Stalgienės ir Aldonos Daukšienės duetas. Susirinkusius įelektrino ir šokti prikėlė Romų šou grupė „Sare Roma“ iš Vilniaus – vienintelis profesionalus romų kolektyvas Baltijos šalyse. Kolektyvo vadovas Ištvanas Kvik. Jaunimą šokti diskotekoje kvietė šeduvis Mindaugas Lapinskis – elektroninės muzikos kūrėjas, prodiuseris, taip pat ir filmų muzikos kompozitorius, muzikos pasaulyje žinomas kaip DJ „Gardens of God“.
🎬Šventės rengėjai: Šeduvos kultūros ir amatų centras ir miesto seniūnija, rėmėjai – įmonė IDAVANG.
Nuotraukos Sigito Mikučio.📸

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content