Raudondvaryje suorganizuotas paskutinis projekto „Pauzė menui“ renginys.


Šeduvos kultūros ir amatų centras kvietė kartu švęsti pilietiškumą, kaip bendruomenę vienijančią jėgą su tikėjimu, kad neužilgo ir Ukraina galės švęsti Laisvę!
🧑‍🤝‍🧑Rugpjūčio 23 dieną, Baltijos kelio dieną, Raudondvaryje suorganizuotas paskutinis projekto „Pauzė menui“ renginys. Renginį pradėjome pokalbiu su dokumentinio filmo „Mėlyna, kaip apelsinas žemė“ pagrindine veikėja Anna Gladkaja. Ji – Donbase gyvenanti penkerių vaikų mama. Jos šeima net aštuonerius metus gyvenimą kūrė karo metu (karas Donbaso regione tarp Ukrainos ginkluotų pajėgų ir prorusiškų separatistų prasidėjo dar 2014 m.), o vaikai didžiąją dalį savo gyvenimo praleido rūsyje įrengtoje slaptavietėje šalia stiklainių su marinuotais pomidorais.
🌻Pokalbį su Anna vedė Šiaulių televizijos žurnalistė Neringa Trinkaitė.
📽️Anna mielai dalijosi filmo kūrimo užkulisiais bei diskutavo, kaip gyventi ir auginti savo atžalas karo metu? Ką daryti šioje situacijoje daugiavaikei mamai? Kaip motyvuoti save, vaikus ir išlaikyti visų moralę siaubo akivaizdoje? Atsakymas yra ganėtinai banalus – tiesiog gyventi, nes kito kelio nėra. Mamos žino: reikia namo krosnelę užkurti, drabužius išlyginti, arbatą užkaisti, reikia ir fizikos vadovėlį su dukra pastudijuoti. Tačiau Anna dėl savo valios ir optimizmo gyvenimą karo pašonėje kelia į kitą dimensiją. Ji su atžalomis atsigręžia į meną. Visi jos vaikai muzikuoja, groja keliais instrumentais, dainuoja, mokosi raiškiai reikšti mintis ir šiuolaikiniame apokaliptiniame pasaulyje leidžia sau svajoti. 🎶🌞
🌞Šiuo metu Anna gyvena Lietuvoje, su viltimi, kad galės sugrįžti į mylimus namus, kur liko visi šeimos daiktai, prisiminimai,
🔆Po diskusijos su Anna, parodytas ukrainiečių režisierės Irynos Tsilyk kurtas dokumentinis filmas „Mėlyna, kaip apelsinas žemė“, kuriame pasakojama Donbase, Krasnogorovkoje gyvenančios mamos Annos ir jos keturių vaikų gyvenimo istorija.
💫Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Radviliškio r. savivaldybė.

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content