Šeduvoje nuvilnijo antrasis šviesų ir meno festivalis „Nakties intencijos“


Šeduvoje nuvilnijo antrasis šviesų ir meno festivalis „Nakties intencijos“. Į festivalį sugužėjo daugybę gyventojų iš visos Lietuvos, o programa nepaliko abejingų – kelionė laiku leido pasižvalgyti po turiningą ir nepakartojamą Lietuvos istoriją.
Festivalyje pagonybės laikus iliustravo bei renginį pradėjo Šeduvos globos namų šokių kolektyvas „Žemyna“, vad. Kornelija Staševičė. 🌞
🔉Viduramžiai LT edukacinė programa ne tik pagilino viduramžių istorijos dalyko žinias, bet ir lavino vaizduotę, kūrybiškumą, leido gyvai prisiliesti prie istorijos. Edukaciją-pasirodymą vedė edukatoriai, dėvintys atkurtus istorinuis kostiumus bei šarvus.
🩰Šeiko šokio teatro spektaklis-istorinė ekskursija „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“ nukėlė visus į Naujuosius laikus. Dalyviu tapę žiūrovai, girdėdami ausinėse ištraukas iš karalienės ir dvariškių laiškų bei dienoraščių, tapo jos aplinkos liudytojais, o Luizės mėgta violončelės muzika ir lakoniškas judesys parko erdvėse sukūrė magišką patirtį.
Reikšmingą Lietuvai partizanų istorijos laikotarpį simbolizavo operos solistų Liudo Mikalausko, Egidijaus Bavikino, Sandros Lebrikaitės ir patriotinio roko grupės „Thundertale“ opera „Priesaika“. Šio laikotarpio iliustravimui Vytauto Didžiojo karo muziejaus edukatoriai vedė edukacijas „Partizanų ginklai“. 🌞
🇱🇹Lietuvos atgimimo laikotarpį atstovavo atlikėjas, dainų autorius, bardas Andrius Kaniava su muzikine programa „Gyvenimas gražus“.
🎇Festivalį vainikavo iliuzijų šou programa „Sapnas X“. Tai futuristinių technologijų spektaklis, kuriame žiūrovai pasijuto tarsi sapnuodami plačiai atmerktomis akimis. Šviesos, garso, vaizdo ir šokio sintezė scenoje nukėlė visus į magišką iliuzijų pasaulį, ištrinantį ribas tarp sapno ir realybės.
🤩Visos „kelionės“ metu žiūrovai turėjo galimybę stebėti unikalų vaizdą – vizualaus meno kūrėjos Lauros Guokės performansą, gyvo paveikslo kūrimą. Visų nuostabai iš juodos drobės renginio pradžioje, po menininkės prisilietimo, ant drobės į visus žvelgė prieš metus amžinybėn iškeliavusi garsioji šeduvė etnografė, kraštotyrininkė, ilgametė folkloro ansamblio „Šeduva“ vadovė Emilija Brajinskienė.
✔️Renginį vedė Šiaulių dramos teatro aktorius Romanas Dudnikas.
⚜️Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Radviliškio rajono savivaldybė.
Nuotraukos Sigito Mikučio.

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content