Choras „Polifonija“ šeduvius kvietė ieškoti šviesos


☀️Lapkričio 12-ąją į Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčią susirinko gausus būrys klausytojų. Šį tamsų metą, kuomet jau užgęsusi Vėlinių žvakelių jūra ir dar neuždegtos Advento žvakės, šviesos ieškančius klausytojus šventovėn sukvietė choras „Polifonija“.
Atliekant programą „Lux aeterna“ („Amžinoji šviesa“) „švietė“ ir klausytojų sielas šildė ne tik žinomiausias šiauliečių choras, bet ir kitos ryškios Lietuvos scenos žvaigždės: smuikininkė/altininkė Julija Ivanovaitė, violončelininkas Mindaugas Bačkus ir dirigentas Imantas Šimkus. Šio jauno menininko paruošta, iki smulkmenų apgalvota, vientisa programa nuskambėjo kaip šviesi ir subtili muzikinė meditacija.
I. Šimkus teigė, kad jam buvo didžiulis malonumas dirbti su programoje dalyvavusiais muzikais. Jis džiaugėsi turėta galimybe bendradarbiauti ir kartu įgyvendinti muzikines idėjas.
Solo partijas koncerte atlikę scenos meistrai Julija Ivanovaitė ir Mindaugas Bačkus buvo laimingi, galėję dalyvauti programoje ir savo muzikavimu prisidėti prie projekto sėkmės. Nemažai kūrybinių idėjų su choru „Polifonija“ jau anksčiau įgyvendinęs violončelininkas M. Bačkus pabrėžė, kad pastaroji Imanto Šimkaus pasiūlyta programa buvo išskirtinė: visi koncerte skambėję kūriniai – nepaprasto grožio. „Taip retai būna, kai ateini į koncertą ir visa muzika nuo pradžios iki galo sukelia jausmą, jog nieko nuostabesnio dar nesi girdėjęs, kūriniai vienas už kitą gražesni“, – savo įspūdžiais dalijosi žinomas menininkas.
Tokioms mintims pritarė ir po koncerto neskubėję skirstytis klausytojai, gyvai aptarinėję patirtus įspūdžius bei atvirai reiškę savo susižavėjimą, dėkoję atlikėjams už sukurtą muzikos stebuklą.
Lapkričio 11 dieną programa su pasisekimu skambėjo ir Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje.
Renginius organizavo koncertinė įstaiga Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.
Projekto rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Šiaulių miesto savivaldybė.
🌾Projekto partneriai: Šiaulių Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapija, Šeduvos kultūros centras.

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content