Šeduvos kultūros ir amatų centras kvietė visus į 3-ąjį šviesų ir meno festivalį „Nakties intencijos“!


Šeduvos kultūros ir amatų centras kvietė visus į 3-ąjį šviesų ir meno festivalį „Nakties intencijos“!
Siekiant ypatingą dėmesį skirti kino klasikos šedevrų populiarinimui, šių metų festivalio tema – „Kino atspindžiai“. Kinas apibrėžiamas, kaip daugialypė meno priemonė, yra labai įvairus, tiek savo žanrais, tematika, techninėmis galimybėmis, todėl festivalyje kinas buvo pristatytas iš skirtingų pusių: per muziką, nebylų kiną, edukacijas, parodas.
🥳Festivalį pradėjo Tadas Žukauskas (bosinė gitara), Petras Vyšniauskas (saksofonas), Gintautas Gascevičius (būgnai, perkusija). Profesionalūs muzikos virtuozai atliko specialiai festivaliui sukurtą aranžuotę „Čarlis Čaplinas Šeduvoje“.
Festivalyje visus žavėjo vienintelio ir nepakartojamo retro swing trio Lietuvoje „Kartą Amerikoj” koncertas!
✍️Grupės sumanytoja ir iniciatorė – Martyna Rudelytė – vienu metu įspūdingai valdė ir kontrabosą, ir balsą. Klavišiniu instrumentu swingavo grynakraujis italas Carmelo Giuseppe Longo. Charizmatiškasis būgnininkas Egidijus Lisovoj užpildė koncertą tradiciniais ir įmantriais ritmais. Grupė grojo amerikietišką swing ir savo originalias, autorines retro stiliaus dainas. Koncerto metu klausytojai nusikėlė į Merilyn Monroe, Frank Sinatra, Elvis Presley, George Gershwin pikantiškuosius laikus.
Talentingasis tercetas – dainininkai Liepa Mondeikaitė, Justinas Lapatinskas ir charizmatiškasis dainuojantis aktorius Simonas Storpirštis atskleidė skirtingus charakterius filmuose ir kartu su gyvo garso grupe bei styginiais instrumentais perkėlė žiūrovus į užburiantį kino pasaulį. Specialiai šiam projektui sukurtos netikėtos filmų garso takelių aranžuotės bei išskirtinis šviesų dizainas.
Festivalyje vyko Šiaulių kino muziejaus edukacija „Senojo kino technologijos“ bei Gintauto Gascevičiaus knygos „Ginc ir išminties pedalas“ pristatymas ir bendravimas su autoriumi.
👀Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content