Teatrų festivalis „JEIGU“


TAS MAGIŠKAS ŽODELIS „JEIGU…“. K. Stanislavskis.
Antrąją Lietuvos mėgėjų teatrų festivalio „JEIGU…“ dalį Šeduvos kultūros ir amatų centre pradėjo Radviliškio miesto kultūros centro teatro studija. Aktorius Gabrielius Verdingas intriguojančiai suvaidino J. Tertelio spektaklį „PRADŽIA – vieno aktoriaus prasidėjimas“. Režisierė Rasa Atkočiūnienė. Džiaugsminga, liūdna, pakylėta, skausminga ir nepakartojama „gimimo“ istorija nepaliko abejingų.
Pertraukos metu žiūrovai vaišinosi teatrų gerbėjos iš Pakalniškių Silvijanos keptais pyragais ir tortais. Atsigėrę žolynų arbatėlės, visi skubėjo žiūrėti Gargždų kultūros centro dramos studijos „Dramastė“ vaidinimo. Jaunimas suvaidino scenarijaus autorės ir režisierės Kristinos Kazlauskaitės–Kažukauskienės spektaklį „UPĖ“. skirtą Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui. Upė – smagi, nuotaikinga istorija apie mažosios ir didžiosios Lietuvos gyventojus, susitinkančius prie tos pačios upės. „Kas likimo sujungta, negali būti padalinta žmogaus“, esminė spektaklio mintis.
Teatrai apdovanoti Šeduvos kultūros ir amatų centro įsteigtomis dovanomis, padėkos raštais ir gėlėmis. Aptarimo metu padėkota Radviliškio ir Gargždų kultūros centrų vadovams už bendradarbiavimą ir prasmingus kultūrinius mainus.

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Uždaryti
Skip to content